Hier vind je een overzicht van onze veelgestelde vragen. Als je het antwoord dat je nodig hebt hier niet kunt vinden, neem dan contact op met ons Customer Care Team.

Deze vorm en afmeting is ideaal omdat:

 • de tepel mooi omhuld is door het zilver, zonder dat er druk wordt uitgeoefend
 • indien de tepelkapjes kleiner zijn, gaan ze gemakkelijk schuiven en blijven dan niet op hun plek zitten.
Veel moeders met grotere maten, meestal meer dan een C-cupmaat en een tepelhof met een diameter van meer dan 4,5 cm, vroegen in het verleden om een iets grotere maat kapje. Om aan hun behoeften te voldoen, is Silverette® XL ontwikkeld.
 
Inmiddels is Silverette® XL ons best verkopende maat. 
Silverette® is in 2007 ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit van Padua in Italië en heeft al veel nieuwe moeders geholpen bij het verzorgen van hun tepels.
 
Sinds de lancering zijn er enkele dubieuze imitatieproducten op de markt verschenen. Belangrijk om te weten is dat Silverette geclassificeerd zijn als “Meidcal Device class 1′ en moet voldoen aan alle MDD Directive 745/2017 regels. We zijn op de hoogte dat veel nagemaakte producten niet voldoen aan de vereiste normen binnen de Europese UNie. Daarom is het essentieel om ervoor te zorgen dat het verkopende bedrijf kan aantonen dat hun producten voldoen aan deze regels.
 
Uiteraard moedigen we concurrentie aan, maar het is cruciaal om zeer voorzichtig te zijn met andere producten.
 

Hierbij kan je jezelf de volgende vragen stellen:

 • Is het product gemaakt van echt 925 zilver?
 • Is het gemaakt van puur zilver of is het een gelamineerde versie?
 • Als het een gelamineerde versie is, wat zijn dan de andere bijbehorende materialen?
 • Bevatten de producten koper of nikkel, wat tot huidreacties kan leiden?
 • Zijn ze geclassificeerd als medisch hulpmiddel klasse 1?
 • Is het bedrijf geregistreerd in de Europese Unie?

925 zilver is de zuiverste vorm van zilver die in vorm kan worden gegoten. Met het zuiverste 999 zilver is het mogelijk om enkel voorwerpen te lamineren of te verzilveren die gemaakt zijn van andere metalen die allergische reacties kunnen geven (bijvoorbeeld verzilverd koper). Ons zilver is gecertificeerd en voldoet aan alle geldende wetten en richtlijnen voor medische hulpmiddelen.

De omgevouwen randen zijn cruciaal voor het gemak van de extreem gevoelige huid in dat gebied. Niet omgevouwen randen kunnen irritatie veroorzaken of zelfs snijden in je gevoelige huid.

925 Zilver is het meest verfijnde type zilver dat in vorm kan worden gegoten.

Zuiver 999 zilver kan alleen worden gebruikt om andere metalen materialen te lamineren of te plateren. Dit betekent dat voorwerpen van andere materialen eenvoudigweg worden bedekt met een dun laagje zilver vaak vanwege de hogere kosten van 925 zilver. Een voorwerp gemaakt van 999 zilver zal delicater zijn, met een hoog risico op structurele veranderingen of mogelijke breuk van deze fragiele producten.

Nee dat is niet nodig, maar als je denkt dat je baby last heeft van de geur van melkresten, raden we aan om je tepels voorzichtig af te spoelen met warm water.

Nee, het is niet mogelijk om ze in de vaatwasser te wassen De Sliverette® tepelkapjes zullen beschadigd raken.

Nee, ontsmettingsmiddelen kunnen zilver beschadigen. Was de kapjes met warm water en eventueel zeep.

Ja ze zijn verkrijgbaar in twee maten:

REGULAR: bh-maat; C-cup of minder; tepelhof dimensie < 4,5 cm
XL: bh-maat; C-cup of meer; tepelhof dimensie > 4,5 cm

Ja, we raden het gebruik van Silverette® aan als preventieve maatregel.

Nee, we raden het gebruik van crèmes of zalven in combinatie met Silverette® cups sterk af, omdat dit de effectiviteit ervan kan verminderen.

Nee, de doeltreffendheid van de Silverette bekers neemt niet af na verloop van tijd, waardoor het product milieuvriendelijk is.

Jazeker, alle bestellingen worden altijd gratis verzonden. 
Wij versturen naar België, Nederland en Luxemburg.
Alle bestellingen die van maandag tot en met vrijdag voor 15:00 uur worden geplaatst, worden dezelfde dag nog verzonden via PostNL (brievenbuspost). In Nederland en België ontvang je je bestelling dan de volgende dag.
 
Houd er rekening mee dat er in Nederland op maandag geen post wordt bezorgd. We kunnen de levertijd niet garanderen, omdat we hier geen invloed op hebben zodra het product aan PostNL wordt overhandigd.

Als je per ongeluk een onjuist afleveradres hebt opgegeven, stuur ons dan onmiddellijk een e-mail met je bestelnummer. We zullen proberen je bestelling aan te passen als dat mogelijk is.

Helaas, dit bieden wij niet aan, houdt er rekening mee dat het altijd 1 werkdag duurt voordat je de Silverette® in huis hebt.

Je ontvangt een e-mail zodra jouw bestelling is verzonden met de titel “Uw bestelling is onderweg”, met daarin een tracking link. Je kan ook op je account inlogge om je bestelling te volgen.
 
Heb je al een account?
 
Log in op uw account
 
 • Controleer de status van uw bestelling.
 • Als de bestelling is uitgevoerd, selecteer de bestelling
 • Klik op de tracking link om naar de tracking pagina te gaan
 • Je kan ook de link in de e-mail met de verzendbevestiging gebruiken.

We accepteren de volgende vormen van betaling:

 • iDEAL
 • Bankcontact
 • Visa
 • Mastercard
 • American Express
 • Klarna
 • Bank transfer

Voor alle betalingen via Klarna worden er extra kosten van €1,95 in rekening gebracht, omdat de kosten van Klarna-transacties aanzienlijk hoger zijn dan onze huidige kosten. We bieden verschillende kosteloze betalings mogelijkheden aan.

Ja, dat kan, en je krijgt instructies zodra je deze betaaloptie hebt geselecteerd bij het uitchecken.

We hanteren een retourbeleid van 14 dagen voor ongeopende Silverette® producten. Let op: Silverette® is een hygiënisch product, dus we kunnen geen geopende of gebruikte producten retourneren.

Copara
Europalaan 22-24
3526KS UTRECHT
The Netherlands

Ben je een winkel met een fysieke locatie of een online retailer? Wij zijn altijd op zoek naar zakenpartners binnen de Benelux markt om onze missie, meer tepels gelukkig maken, te versterken! 
 
Voor zakelijke vragen, stuur ons een e-mail of bel ons op +31(0)30-2271566.

We werken samen met een aantal toegewijde personen op sociale media. Als je denkt dat je ons kunt helpen onze missie te ondersteunen, neem dan gerust contact met ons op via e-mail.

Ja, neem contact met ons op voor meer informatie.

Toch nog een vraag?

We komen graag met je in contact! Bel ons of stuur een e-mail, we regaeren altijd snel.

Stuur ons een e-mail